DEĞİŞİK AY ÇÖREĞİ

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , , , , ,

DEĞİŞİK AY ÇÖREĞİ



kıyır kıyır uzun süre tazeliğini koruyan bu ay çöreklerini mutlaka deneyin..

BİBERLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ:
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ufalanmış peynir( ben lor kullandım)
1 yumurta ( sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı susam (varsa)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı çöreotu ( varsa)
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un
üzerine :yumurtanın sarısı ve haşhaş tohumu
YAPILIŞI:
tüm malzemeleri karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ucları sivri şekilde kalın çubuk gibi yuvarlıyoruz.ay şekli vererek üzerine yumurta sarısı ve haşhaş ekledikten sonra 175 derecede kızarana dek pişiriyoruz.afiyet olsun..

0 Responses to "DEĞİŞİK AY ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...