ÇÖREOTLU ÇATAL

Author: LUGAS // Category: ,
evet bu tarifte yine davetteki vazgeçemediklerimdendi.mis gibi kokusu ve çıtır çıtır ağızda dağılması ile misafirlerimi büyüledi..
ÇÖREOTLU ÇATAL:
200 gr yumuşak tereyağ
1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
1 küçük ç. b. çöreotu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket mahlepli kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine sürmek için:
yumurta sarısı ve çöreotu
YAPILIŞI:
sıvı malzemeleri mikserle çarpıp geriye kalan tüm malzemeleride ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.çubuk gibi yuvarlayıp çatal şekli vererek önce yumurta sarısı sürüp sonra çöreotu serpiyoruz.175 dereceki sıcak fırında kızarana dek pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "ÇÖREOTLU ÇATAL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...