Çikolatalı Kek-Elmalı Kek-Fındıklı Fıstıklı Kek

Author: LUGAS // Category:
Çikolatalı Kek


250gr. Margarin (yumuşak)
250gr. Pudra şekeri
3 Su bardağı un
6 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
1 Su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu
2,5 Süt
Yapılışı: Margarinle pudra şekerini krema kıvamına gelene dek birlikte çırpın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını margarinle iyice karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı da ilave edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak, katı kar haline getirin. Yumurta karını yavaş yavaş bir kaşık yardımıyla hamura yedirin. İçine çikolatayı da katıp karıştırın. Çikolatalı kek hamurunu kalıba dökün ve fırında pişirin. Çikolatalı sosunu sütle pişirip, çikolatalı kekin üzerine dökün. Üzerini hindistan cevizi rendesi, yeşil fıstık, fındık ve portakal kabuğu reçeliyle süsleyin.

Elmalı Kek


2 Su bardağı şeker
3 Yumurta
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım limon kabuğu rendesi
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Silme çay kaşığı tuz
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
3,5 Su bardağı un
2 Avuç kuru üzüm
3 Elma, tarçın
Çilek reçeli
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Elmaları soyun ve ikiye kesin. Elmaların çekirdekli yerlerini temizleyip, limonlu suya koyun. Kuru üzümleri ılık suda bir süre bekletin. Şekerle yumurtayı birlikte çırpın. Limon kabuğu rendesi, portakal kabuğu rendesi, margarin, kuru üzüm ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu, vanilyayı, unu ilave edin. Yağlanmış kalıba kek hamurunu dökün. Elmaların üzerlerine derince çizikler atın. Kek hamurunun üzerine elmaları dizin ve elmalara tarçın serpin. Elmalı keki fırında pişirin. Elmalı kek soğuyunca, kekin üzerine çilek reçeli sürün ve hindistan cevizi rendesi serpin.

Fındıklı Fıstıklı Kek


Yarım su bardağı toz yeşil fıstık
Yarım su bardağı iri dövülmüş fındık
1,5 Su bardağı şeker
4 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 Vanilya
Hindistan cevizi rendesi
Çilek reçeliYapılışı: Şekeri, yumurtaları, sıvı yağı, yoğurdu çırpma kabına alın ve mikserle hepsini birlikte çırpın. Unu, vanilyaları, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Kavrulmuş fındığı ve Antep fıstığını da içine, karıştırdıktan sonra yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün. Fındıklı fıstıklı keki fırında pişirin. Kekin üstüne reçel sürüp, hindistan cevizi rendesi serpin.

0 Responses to "Çikolatalı Kek-Elmalı Kek-Fındıklı Fıstıklı Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...