Bol Cevizli Baklava

Author: LUGAS // Category: , , , , , ,


Geçen hafta söylediğim gibi bol yemekli bol tarifli geçti..Halada yayınlamadıklarım var çünkü kayınvalidemden bir yere daha konuk olduk...
O fotograflarda gelecek...
Şimdi Yu-ka Baklava Yufkasından yapmış oldugum baklava tarifini vereceğim..
Yu-ka kesinlikle denediğim tüm baklava yufkalarının içerisinde en iyisi..
Kesinlikle tavsiye ediyorum..
Ayrıca Yufkam Marka Su Böreği Yufkasıda bulunmakta..
Kullandığım çeşitlerin arasında en mükemmeli Yu-ka..
Hem lezzet bakımından hemde doğallık bakımından..
Çünkü bazıları değişik kokulu,acımtırak olabiliyor bu nedenle hazır ürünlerden soğumuşken bu marka bana iyi geldi..
Gelelim Tarife..
Yufkalarımı kayınvalideme götürdüm..Ordaki misafirlere ikram etmek için yaptım..Her zaman oldugu gibi baklavamı ismini sölemeyeceğim ama sizin aklınıza gelebilecek baklava markaları sandılar..Çünkü o kadar lezzetli idi..
Cevizlerimizde kayınvalidemin bahçesinden olduğu için ayrı bir lezzet kattı :))

Malzemeler;
55 yaprak Yu-ka Baklava Yufkası
İç Malzemeleri;
400 gr.Robotton Geçirilmiş Ceviziçi
4 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin;

3.5 bardak toz şeker
3 bardak su
4-5 damla limon suyu

İçine Ve Üzerine gezdirmek için;

300 gr.Tereyağı

Hazırlanışı;

Öncelikle su ve şekeri ocağa koyup kaynatalım.limon suyunu ilave edip,Kayandıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatmaya devam edelim.

Şerbetimiz pişerken bu esnada baklava yufkamızdan 3 er adet alarak tepsiye dizelim.Hep 3 yaprakta bir daha önceden erittiğimiz tereyağından sürelim.Baklava yufkalarının 21 tanesini koyduktan sonra arasına şekerle harmanlanmış cevizimizin yarısını dökelim.

Yine 3'er yaprak olmak üzere aralarını yaplayarak 21 yaprak daha koyalım.Kalan cevizi baklava hamurumuzun üzerine yayalım.Ve yine 3 er tane yufka sererek arasını yağlayalım.Son 4 yaprak yufkaya gelince arasını her katta bir yağlayalım ki kabardığında çıtır çıtır olsun..

Daha sonra baklavamızı dilimleyelim.Kalan tereyağını eşit miktarda heryerine sürerek yayalım.Ve 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim.Bu esnada fırına vermeden şerbetimizi ocaktan alıp ılınmaya bırakalım.

Fırından çıkan baklavamızı soğuk tezgahın üzerinde 10 dk bekletelim.Daha sonra ılınmış şerbeti harlı sıcaklığı gitmiş baklavamızın üzerine eşit miktarda dökelim ve şerbeti çekinceye kadar bekletelim.Daha sonra antep fıstığı yada ceviz ile süsleyerek servis yapalım.Afiyet Olsun..

0 Responses to "Bol Cevizli Baklava"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...