Babamin sevdigi açma

Author: LUGAS // Category:






Bu açmayi babamlar bize geldiginde yapmistim. Ilk açma tarifim oldugu için biraz tedirgindim.

Fakat babamla annem bu tarifi çok begendiler. Özellikle babam hamur isi sevdigi için, onun çok hosuna giden bir tarif oldu ve bu yüzden tarif defterime "babamin sevdigi acma/pogaca" olarak not ettim :))






Malzemeler


  • 2 s.b. ilik su
  • 1 ç.b. sivi yag
  • 1 ç.b. toz seker
  • maya
  • 1 t.k. tuz
  • 2 t.k. sirke
  • un
  • margarin (oda sicakliginda)
  • 1 yumurtanin sarisi
  • 1 y.k. pudra sekeri


Yapilisi


Ilik su ve sivi yag ayri bir kapta karistirilir. Diger bir kabin için sirasiyla unu, sekeri, tuzu ve sirkeyi ekleyip ortasina bir havuz açin. Bu havuzun içine mayayi koyup diger bi kabin icinde karistirmis oldugumuz suyu ve yagi icine yavas yavas ekleyerek mayayi eritin. Kulak memesi yumusakligindan güzel bir hamur elde edin. Nemli bir bezle üstünü örtün ve hamuru biraz dinlendirin (1 saat yeterli olacaktir).



Hamur dinlendikten sonra yumurtadan büyük parçalar elde edin. Bir merdane yardimiyla acin. Arasina oda sicakliginda erimis margarin koyup rulo yapin. Rulo yaptiginiz hamurun uclarindan tutup biraz buyutun. Sonra bir ucunu sabit tutarak diger bir ucundan çevire çevire dönderin. Çevire çevire dönderdiginiz rulo zaten kendinden sekil alacaktir. Uçlarini altina birlestirin.



Hepsi bittikten sonra tepside 30 dk. kadar dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarisi ve pudra sekeri karisimindan sürüp çörek otu ile süsleyebilirsiniz. 180 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisirin.


0 Responses to "Babamin sevdigi açma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...