2 Renkli Irmik Tatlisi

Author: LUGAS // Category:
Cok severek yaparim sütlü irmik tatlisini. Kayinvalidemden aldigim bir tarifi tutturdum onla devam ediyorum :)) Ama birazcik degisiklik istedim, o yüzden bir de kakaolu yapayim nasil olacak dedim. Ortaya güzel bir tarif çikti. Bu arada kayinpederimin çoook hosuna gittigini belirtmek isterim :))



Malzemeler
  • 4 s.b. süt
  • 1 s.b. su
  • 1 s.b. irmik
  • 1 s.b. toz seker
  • 1,5 y.k. kakao

Yapilisi

Kakao hariç bütün malzemeleri tencereye ekleyip ocaga alalim. Sürekli karistirarak yüksek ateste pisirelim. Kaynayip göz göz olmaya baslayinca altini kisalim. Muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirirak pisirmeye devam edelim. Muhallebi kivamina gelince yarisini ayri bir kabin içine alip 1,5 y.k. kakao ekleyip karistirin. Suyla islatmis oldugunuz borcama veya motifli bir kek kalibina önce kakaolu karisimi sonra üzerine sadesini dökelim. Ilk sicagi ciktiktan sonra buzdolabina koyup dinlendirelim, en az 1 saat kadar durmali.

Servis tabagina alinca üzerini tarçin ve cevizle süsleyebilirsiniz.

0 Responses to "2 Renkli Irmik Tatlisi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...