Bugün 5 aralık ve yine birbirinden güzel tarifleri sizler için paylaşıyoruz afiyet olsun tarifal.blogspot.com farkıyla tabiki
LahmacunMalzemeler;
Hamuru için;
3 su bardağı un,(alabildiği kadar),
1 paket yaş maya,
Ilık su,
İçi için;
400 gr kıyma,
500gr domates,
2 büyük boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ
5 adet yeşil sivribiber,
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıpulbiber,
Yapılışı;
Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalım. Tenceremizde kıymamızı, ince doğradığımız soğanı, ve sivribiberi kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup tencereye ekleyelim. sularını çektiğinde baharatlarını ilave edelim.
Ilık suyla ezdiğimiz mayayı hamur teknemizde ki un la birleştirelim. Su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Kabarması için üzerini ıslak bir örtü ile örtelim.
Hamurumuz kabarırken biz sac sobamızı yakıp içerisinde köz elde edelim.Hamurumuzda küçük parçalar koparıp, merdane yardımı ile belli bir büyüklüğe getirelim.yanan sac sobamızda alt üst pişirelim.Pişen lahmacunumuzu derin bir tencereye koyup üzerine iç malzememizi yayalım.tenceremizde yığılan lahmacunları servis tabaklarına alıp elimizde dürüm yaparak ister çay ile ister ayran ile afiyetle yiyelim.Amcaoğlu İrfan Gencal'ın bahçesinde yaptığımız lahmacunları, İrfan abi büyük bir iştahla yerken herkesin iştahını kabarttı.Lahmacunlara tam not verdi. Çok leziz ve iştah açıcı olduğunu belirtti. Lahmacunun şifası;1. Anne sütünü artırır.2. Kan yapıcıdır.3. Baş ağrısını azaltır.4. Kemiklere iyi gelir.5. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.6. Hasta nekahat dönemine fayda sağlar.
Hamuru için;
3 su bardağı un,(alabildiği kadar),
1 paket yaş maya,
Ilık su,
İçi için;
400 gr kıyma,
500gr domates,
2 büyük boy soğan,
1 çay bardağı sıvı yağ
5 adet yeşil sivribiber,
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızıpulbiber,
Yapılışı;
Öncelikle iç malzemelerimizi hazırlayalım. Tenceremizde kıymamızı, ince doğradığımız soğanı, ve sivribiberi kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup tencereye ekleyelim. sularını çektiğinde baharatlarını ilave edelim.
Ilık suyla ezdiğimiz mayayı hamur teknemizde ki un la birleştirelim. Su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. Kabarması için üzerini ıslak bir örtü ile örtelim.
Hamurumuz kabarırken biz sac sobamızı yakıp içerisinde köz elde edelim.Hamurumuzda küçük parçalar koparıp, merdane yardımı ile belli bir büyüklüğe getirelim.yanan sac sobamızda alt üst pişirelim.Pişen lahmacunumuzu derin bir tencereye koyup üzerine iç malzememizi yayalım.tenceremizde yığılan lahmacunları servis tabaklarına alıp elimizde dürüm yaparak ister çay ile ister ayran ile afiyetle yiyelim.Amcaoğlu İrfan Gencal'ın bahçesinde yaptığımız lahmacunları, İrfan abi büyük bir iştahla yerken herkesin iştahını kabarttı.Lahmacunlara tam not verdi. Çok leziz ve iştah açıcı olduğunu belirtti. Lahmacunun şifası;1. Anne sütünü artırır.2. Kan yapıcıdır.3. Baş ağrısını azaltır.4. Kemiklere iyi gelir.5. Kişinin kendisini mutlu hissetmesini sağlar.6. Hasta nekahat dönemine fayda sağlar.
0 Responses to " Lahmacun"
Yorum Gönder