Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi
Author: LUGAS // Category: Çöreği, diger, Elmalı, Kaşık, tarif, tarif al, tarifi, yemek tarifleri
.............................................................................................................................Tarif Al tarifal.blogspot.com sitesinden yine muhtesem bir yemek tarif en sevdiğiniz en pratik ve en güvenilir tarifleri vermeye ve yayınlamaya devam edeceğiz şimdiden afiyet olsun................
ELMALI KAŞIK ÇÖREĞİ
MALZEMELER
120 gr margarin
Yarim su bardagi süt
1 Adet yumurta
1 Su bardagi tozseker
2 Su bardagi un
Yarim paket kabartma tozu
1 Tatli kasigi tarçin
Yarim çay kasigi tuz
Yarim rendelenmis portakal kabugu
Elma
YAPILIŞI
Genis bir kapta sütü, sekeri, yumurtayi ve küp küp kesilmis margarini
karistirin. Ardindan yarim paket kabartma tozunu ilave edin.
Kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra unu, tuzu ve tarçini ekleyin.
Yarim portakal kabugunu rendenin küçük tarafi ile rendeleyin.
Malzemelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeler özlesene dek karistirin.
Elmanin kabugunu soyup, çekirdek yataklarini çikarin.
Bir çatal yardimi ile ezerek püre haline getirin.
Bunu karisimin içine ekleyin ve iyice Karistirin.
Sonra bu karisimdan kasik kasik alip, firin tepsisine koyun.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.
Firindan çikardiktan sonra bir spatula yardimiyla çörekleri yerinden
oynatip, sogumaya birakin.
ELMALI KAŞIK ÇÖREĞİ
MALZEMELER
120 gr margarin
Yarim su bardagi süt
1 Adet yumurta
1 Su bardagi tozseker
2 Su bardagi un
Yarim paket kabartma tozu
1 Tatli kasigi tarçin
Yarim çay kasigi tuz
Yarim rendelenmis portakal kabugu
Elma
YAPILIŞI
Genis bir kapta sütü, sekeri, yumurtayi ve küp küp kesilmis margarini
karistirin. Ardindan yarim paket kabartma tozunu ilave edin.
Kabartma tozunu iyice karistirdiktan sonra unu, tuzu ve tarçini ekleyin.
Yarim portakal kabugunu rendenin küçük tarafi ile rendeleyin.
Malzemelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeler özlesene dek karistirin.
Elmanin kabugunu soyup, çekirdek yataklarini çikarin.
Bir çatal yardimi ile ezerek püre haline getirin.
Bunu karisimin içine ekleyin ve iyice Karistirin.
Sonra bu karisimdan kasik kasik alip, firin tepsisine koyun.
Önceden isitilmis 200 dereceli firinda üzerleri kizarana dek pisirin.
Firindan çikardiktan sonra bir spatula yardimiyla çörekleri yerinden
oynatip, sogumaya birakin.
0 Responses to " Elmalı Kaşık Çöreği Tarifi"
Yorum Gönder