Sütlü Pastane Ketesi

Author: LUGAS // Category:



Sütlü Pastane Ketesi


Pastanelerde görüp nasıl yapıldığını hep merak ettiğim puf sünger gibi yumuşacık ,harika bir kete.Sıcak sıcak yerseniz dikkat edin tadı çok lezzetli hergün kahvaltıya ya da çayın yanına yapmak isteyebilirsiniz :D . Hamur kete hamurişi lezzetler çayın yanına iyi gider afiyet olsun tarifal.blogspot.com

TARİF MALZEMELERİ:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
maya
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tammalanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.Afiye olsun :)

2 Responses to "Sütlü Pastane Ketesi"

zeymurancafe Says :
28 Haziran 2011 03:38

ellerıne sağlık canım

LUGAS Says :
28 Haziran 2011 09:17

teşekkürler :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...