Soğan Çorbası

Author: LUGAS // Category:



Soğan Çorbası


Soğan Çorbası

sogan corbasi tarifi
Malzemeler
2 büyük soğan
100 gr. margarin
1 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Muskat
4 dilim francala
80 gr. kaşar peyniri
5 bardak etsuyu


Hazırlanışı
Soğanları soyun, piyazlık doğrayın. Yağı eritin ve soğanları devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun.

Unu kavrulmuş soğanların üzerine serpin, hafifçe kavurun ve et suyunu üzerine dökün. Kapağı açık olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Tuz, biber ve taze rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Ekmek dilimlerini fırın teline yerleşirin.

200 derecede ısıtılmış fırında alttan ikinci rafta 10 dakika fırınlayın. Başka bir yerde peyniri rendeleyin. Soğan çorbasını ısıya dayanıklı çorba kaselerine bölüştürün.

Ekmek dilimlerinin üzerine peynirleri serpin ve bu dilimleri çorbaların üzerine koyun. Kaseleri yine 200 derecedeki fırına koyup, peynirler eridikten sonra çıkartarak servis yapın.

Peynri, ekmek dilimleri üzerine rendelemeden de koyabilirsiniz.

Ekmek dilimi boyunda bir parça kesip koyun, eriyip kenarlarından akacak hale gelince kaseleri fırından çıkarın.

0 Responses to "Soğan Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...