tarifal farkiyla güzel bir hamur hamurisi tarifi daha Patatesli Kıymalı Poğaca tarifal.blogspot.com
Malzemeler:
4 su bardagi un
1 yas maya
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi ilik süt
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar ilik su
üzeri icin 1 yumurta sarisi ve bol susam
ic malzemesi:
3 haslanmis kücük patates
1 sogan
50 gr. kiyma
siviyag
tuz, karabiber
Yapilisi:
-unu genis bir kaba koyup ortasina cukur acin, mayayi ortasina koyup ilik sütü dökün, maya erimeye baslayinca diger malzemeleride ekleyip yavas yavas ilik su dökerek yumusak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
-ici icin önce sogani hafif siviyagda kavurun ve kiymayi ekleyip onuda suyunu cekene kadar kavurun, kücük küp dogranmis veya rendelenmis patatesleride ekleyerek baharatini atip kenara sogumaya birakin.
-hamuru bezerlere bölün ve elinizle yuvarlayarak ic malzemeden yerlestirip birlestirin.
-tepsidede yarim saat bekledikten sonra yumurta sarisini ve bol susamini ekleyip 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
Malzemeler:
4 su bardagi un
1 yas maya
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi ilik süt
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar ilik su
üzeri icin 1 yumurta sarisi ve bol susam
ic malzemesi:
3 haslanmis kücük patates
1 sogan
50 gr. kiyma
siviyag
tuz, karabiber
Yapilisi:
-unu genis bir kaba koyup ortasina cukur acin, mayayi ortasina koyup ilik sütü dökün, maya erimeye baslayinca diger malzemeleride ekleyip yavas yavas ilik su dökerek yumusak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
-ici icin önce sogani hafif siviyagda kavurun ve kiymayi ekleyip onuda suyunu cekene kadar kavurun, kücük küp dogranmis veya rendelenmis patatesleride ekleyerek baharatini atip kenara sogumaya birakin.
-hamuru bezerlere bölün ve elinizle yuvarlayarak ic malzemeden yerlestirip birlestirin.
-tepsidede yarim saat bekledikten sonra yumurta sarisini ve bol susamini ekleyip 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
0 Responses to "Patatesli Kıymalı Poğaca"
Yorum Gönder