Zeytinyağlı Bamya
Yine arşivi karıştırırken rastladığım ve yayınlamadığımı farkettiğim bir
tarif daha. Biliyorum Bamya etli olmasıyla meşhurdur. Gelecek sefere de
etlisini paylaşacağım inşallah.
Ben dondurulmuş bamya kullandım bu nedenle
kullandığım su miktarı azdı. Siz eğer taze kullanacaksanız biraz fazlaca
su eklemeniz gerekebilir. Mısır'ın da başlıca ana yemeklerinden olan
"etli bamya" bizde olduğu gibi "bamya" diye biliniyor.
Malzemeler
500 gr taze küçük bamya
3 büyük domates
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
limon suyu
Hazırlanışı
Soğan zeytinyağda pembeleşene dek kavrulur. Salçalar eklenip
karıştırılır. Sırayla nohut, temizlenmiş bamyalar, kabuğu soyulup
küçücük doğranmış domatesler bamyaların üzerine yerleştirilir. En son
soyulup incecik dilimlenmiş sarımsaklar serpilip baharatlar eklenir.
Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana dek
pişirilir. Gerekirse pişme esnasında az sıcak su ve limon suyu ilave
edilir.
0 Responses to "Zeytinyağlı Bamya"
Yorum Gönder