SARAY USULÜ PASTIRMALI YUMURTA

Author: LUGAS // Category:



SARAY USULÜ PASTIRMALI YUMURTA


MALZEMESİ

6 adet yumurta

2 orta boy kuru soğan

2 orta boy domates

250 gr. pastırma

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Yeterince tuz

Yeterince toz karabiber

½ su bardağı et suyu

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı toz şeker



TARİF

Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin. İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin.

Öte yandan pastırmayı
2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün. Pastırmaları
bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir
bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin. Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın.

Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.

1 Response to "SARAY USULÜ PASTIRMALI YUMURTA"

Adsız Says :
4 Haziran 2011 03:37

tarifal dan harika bir yemek tarifi daha teşekkürler :D bloodymarry

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...