Yerelmalı Kereviz
Malzemeler
- 1 kg kereviz
300 gram arpacık soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 adet havuç
1 kg yerelması
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Yarım demet dereotu
Yapılışı
KEREVİZLERİ soyup, limonlu suda yarı yarıya haşlayın ve suda bırakın. Arpacık soğanların kabuklarını soyup, zeytinyağında kavurun. Sarmısak ve ince dilimlenmiş havuçları ekleyin. Sonra küçük doğranmış yer elmasını ilave edin. Biraz kavrulunca süzülmüş kereviz, tuz ve su koyup pişirin. Ateşten almaya yakın, ince kıyılmış dereotu ilave edin. Soğumaya bırakın.
hem leziz hem sağlıklı bir tarif teşekkürler. Ayşim