Fıstıklı köfte (adana yöresi) fevziye usulü
Malzemeler:► 1 su bardağı ince bulgur
► 1 su bardağı un
► Tuz
► sıcak su
► 1 tatlı kaşığı biber salçası
► 1 tatlı kaşığı kimyon
► Yoğurt
► Sarımsak
► Pul biber
► Sıvı yağ
► Kuru nane
Hazırlanışı:
Bulguru sıcak suyla şişirin. Diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun. Elinizi ıslatarak yerfıstığı şeklinde minik köfteler hazırlayın. Tuzlu kaynar su hazırlayın. Köfteleri haşlayın. Kayık tabağa çıkarın. Sarmısaklı yoğurt yapıp üzerine dökün. Biberli naneli yağ hazırlayın. Üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun.
0 Responses to "Fıstıklı köfte (adana yöresi) fevziye usulü"
Yorum Gönder