SÜTLÜ NURİYE20 yaprak baklavalık yufka1 kase fındık150 gr. tereyeğıŞerbeti için:5 su b. tozşeker2,5 su b.su1,5 su b.sütHAZIRLANIŞI:Şerbeti için tencerye 5 su bardağı sütüzerine 2.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağısüt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın.Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin.Üzerineyuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarınatereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalanparça yufkaları serpiştirin.Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin.Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip öncedenısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ileartık bu tatlıları yapmak çok kolay...
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "Sütlü Nuriye"
Yorum Gönder