Ayvalı İrmik Tatlısı
MALZEMELER:
muhallebisi için:
1 lt. süt
1 su b. tozşeker
1,5 su b. irmik
1 p. vanilya
50 gr tereyağı
marmelatı için:
2 ayva
1.5 su b. tozşeker
2 su b.su
üzeri için:
fındık
hindistan cevizi
yeşil fıstık
çikolata parçaları
HAZIRLANIŞI:
Marmelatı için 2 su b.s u tencereye konularak ocağa
konulur.Bu arada ayvalar rendelenerek çekirdekleri
ayrılır. ayvalar suya eklenir, pişmeye bırakılır.pişince
mikserle püre haline getirilir.ayrılan çekirdekler ve şekeri
ilave edilir bir süre daha pişirilir.Muhallebisi için; süt ve
tereyağı tencereye alınır.üzerine tozşeker,irmik ve vanilya
ilave edilir.sürekli karıştırarak pişirilir.pişince fırın kabına
alınır. Mermelatı üzerine sürülür. Hİndistan cevizi, fındık, fıstık
ve çikolata ile süslenerek servis yapılır.
0 Responses to "Ayvalı İrmik Tatlısı"
Yorum Gönder