ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Author: LUGAS // Category:


Yazları en sevdiklerimdendir barbunya. Yanına çoban salatayla çok güzel oluyor. Hoş yazları soğuk yenen herşeyi çok seviyorum sanırım :)) Tarifi çok klasik, herkesin kendine göre bir zeytinyağlı tarifi vardır. Bu da benim ki:

Malzemeler:

1 kg barbunya
3-4 adet yumuşamış domates (soyulmuş, küp küp doğranmış)
1-2 adet orta boy soğan (soyulup, küp küp doğranmış)
2 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı(silme) biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 küp şeker
Tuz
Karabiber

Barbunyaların kabuklarını ayıklayıp güzelce yıkayın. Tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Soğanları içine atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Havuçları ve barbunyaları atıp 2-3 dakika kavurun. Domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve şekerini ekleyin. Bir kase ılık suda salçayı eritip yemeğe dökün. 2-3 su bardağı daha ılık su ekleyin. (Barbunyaların yumuşamasına göre) Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Üzerine taze kıyılmış maydanoz çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...