Yeşilliklerin tam da en güzel zamanları. Pazarlarda yollarda tazecik maydanozlar, naneler yığınla. Ben klasik pufidik hamuruna biraz yeşillik ekledim. Çok yakıştılar. Hafif bir çörek oldu. Yumuşacık, puf puf. Tarifi şöyle:
Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
2-3 bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
8-10 dal taze soğan
Beyaz peynir (yaklaşık 200 gr)
Dereotunu, maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Peyniri de ezip ilave edin ve karıştırın. Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın), yoğurt, un ve kabartma tozunu yoğurun. Unu 2 bardak kadar koyup son bardağı yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edin. Bardağınızın büyüklüğüne göre 3 bardak fazla gelebilir. Elinize yapışan bir hamur olması gerekiyor. İçine ot-peynir karışımını da ilave edin, iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize iki kaşık yardımıyla top şeklinde hamurlar koyun. (Benim tepsime 12 tane sığdı.) Pişerken kabaracaklarını hesaba katarak birbirlerine çok yakın koymayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Beyaz peynir (yaklaşık 200 gr)
Dereotunu, maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Peyniri de ezip ilave edin ve karıştırın. Başka bir kapta sıvı yağ, yumurta (birinin sarısını üzerlerine sürmek için ayırın), yoğurt, un ve kabartma tozunu yoğurun. Unu 2 bardak kadar koyup son bardağı yumuşak bir hamur elde edecek şekilde ilave edin. Bardağınızın büyüklüğüne göre 3 bardak fazla gelebilir. Elinize yapışan bir hamur olması gerekiyor. İçine ot-peynir karışımını da ilave edin, iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize iki kaşık yardımıyla top şeklinde hamurlar koyun. (Benim tepsime 12 tane sığdı.) Pişerken kabaracaklarını hesaba katarak birbirlerine çok yakın koymayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derece önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
0 Responses to "OTLU ÇÖREK"
Yorum Gönder