Fırında Hamsi

Author: LUGAS // Category:


Fırında hamsiyi lavaş pideyle mutlaka denemenizi öneririm..



Malzemeler



  • 1,5 kg hamsi
  • tuz, karabiber,kimyon,kırmızı toz biber, sıvıyağ
  • 4 soğan
  • 1 limon



Yapılışı

    1. Hamsileri önce bıçakla kafasını kesiyorum ve sırtının kılçığını üst kısımdan kuyruğuna kadar çekip, omuriliğini de çıkarıyorum (zahmetli oluyor ama inanın bu hali çok harika oluyor)
    2. İyice yıkadıktan sonra önce baharatları döküp tepsiye resimdeki gibi diziyorum
    3. Soğan ve limonları halka halka doğrayıp balıkların üzerine dizip, önceden ısıtılmış 185 C fırında iyice kızarana kadar pişiriyorum






Afiyet olsun...

0 Responses to "Fırında Hamsi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...