1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
1 çay b. su
1 p. yaşmaya
1 su b. file fındık
1 su b. tozşeker
1 çay k. tuz
3 yumurta
1 çorba k. mahlep
alabildiği kadar un
Nasıl Yapılır:
Karıştırma kabına sıvıyağı,sütü alın.Üzerine
su ile erittiğiniz mayayı ve yumurtayı ekleyin.
Yumurtanın bir tanesinin sarısını üzerine
sürmek için ayırın. Şekeri, tuzu,mahlebi ve tuzu ekleyip yaklaşık
tepeleme 8 çorba kaşığı un koyarak hamuru hazırlayın.Fındığın
yarısını da hamurda kullanabilirsiniz. Hamur yarım 15 dakika
mayalandıktan sonra üç fitil yapıp örgü şeklinde paskalyanızı
hazırlayın. Tepsiye alıp yumurta sarısını sürüp kalan fındıkları
serpiştirin. Tepside de iyice kabarıp mayalanana kadar en az
yarım saat bekletip 180 derecede üzeri kızarıp içini çekene
kadar pişirin.Kendi kendine soğuduktan sonra dilimleyerek
ikram edin. Gerçekten nefis bir paskalya tarifi...
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "Fındıklı Paskalya Çöreği"
Yorum Gönder