FIRINDA KABAK MÜCVER

Author: LUGAS // Category:
Kabak mücveri oldum olası çok severim. Eskiden dolma yaparken çıkan içlerle yapıyorken artık sırf mücver yapmak için kabak alır oldum. Ama kızartması ağır olduğu için bir süredir fırında yapıyorum. Sonuçtan oldukça memnunum. Lezzet aynı lezzet ama daha hafif.



Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet yumurta
1 çay bardağı un
3 dal taze soğan
Bir tutam maydanoz (siz damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Susam

Kabakları rendeleyin. Taze soğanları ve maydanozları ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bir borcamı ya da fırın tepsinizi unlayın. Karışımı bu kaba dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve susamı koyun. 200 derecelik fırında içi pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.




Afiyet olsun.

0 Responses to "FIRINDA KABAK MÜCVER"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...