ELMA TATLISI
MALZEMELER(8 Kişilk)
8 adet elma
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
Yarım su bardağı su
Kırmızı renk için isteğe bağlı bir avuç kadar vişne
Üzerine:
Yarım kg süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Süslemek için:
Antep fıstığı
Nar taneleri
Nane yaprakları
HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın.Tencereye dizin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.-Kırmızı renk vermesi için isterseniz vişneleride ekleyin.-Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişen elmaları servis tabağına alın.Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin.Muhallebi soğuyunca çekilmiş antep fıstığı, nar ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
===Resimli Yemek===
MALZEMELER(8 Kişilk)
8 adet elma
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
Yarım su bardağı su
Kırmızı renk için isteğe bağlı bir avuç kadar vişne
Üzerine:
Yarım kg süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Süslemek için:
Antep fıstığı
Nar taneleri
Nane yaprakları
HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile çıkartın.Tencereye dizin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.-Kırmızı renk vermesi için isterseniz vişneleride ekleyin.-Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişen elmaları servis tabağına alın.Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine gezdirin.Muhallebi soğuyunca çekilmiş antep fıstığı, nar ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
===Resimli Yemek===
0 Responses to "Elma Tatlısı"
Yorum Gönder