Zeytinyağlı Kereviz

Author: LUGAS // Category:
  • Kereviz Bitkisi:Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir. Besin değeri ve faydası bakımından Allah'ın bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir.
  • Kerevizin Faydaları:
  • Uyarıcıdır.
  • Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir.
  • Vücudu kuvvetlendirir.
  • İştah açıcıdır.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Öksürüğü keser.
  • Kanı temizler.
  • Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir.
  • Sivilceleri azaltır.
  • Gaz söktürücüdür.
  • Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
  • Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır.
  • Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.
  • Mideyi kuvvetlendirir.
  • Ağrıları giderir.
  • Cilde tazelik ve parlaklık verir.
  • Unutkanlığa karşı faydalıdır.
  • Anne sütünü arttırır.
  • Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır. (alıntı)
*********************************************************************************************
Önyargıları birtarafa itin ve harika lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın derim ve böylesi uzun bir listenin ardından benim , Sezanur'un ve eşimin (sebze yemeklerine alışıyoruz yavaş yavaş...) bayılarak yediğimiz kereviz yemeğimin tarifini iftiharla sunarım...

Malzemeler
  1. 1kg. kereviz (iri 1 kök)
  2. 1 baş soğan
  3. 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 havuç
  5. 1 patates
  6. 1 avuç haşlanmış nohut
  7. tuz , karabiber
terbiyesi için 1 yumurta sarısı ve 1 limon suyu

Hazırlanışı
  • Kerevizi kabuğunu soyuyoruz,yeşil saplarının dışta olanları atıp içte kalan kısmını 1cm kalınlığında doğruyoruz
  • havucu ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
  • Soğanı soyup,doğrayıp tencereye alıyoruz,üzerine yağı salçayı ekleyip karıştırıyoruz
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz
  • Baharatınıda ekledikten sonra suyunu koyup taşmaması için kapağı aralık bırakıyoruz.
  • 20 dk sonra patateslerden birini alıp çatalla ezilip ezilemdiğini kontrol ediyoruz
  • Eğer pişmişse yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp tencereye ekliyoruz...
Not: Resimde terbiyesiz hali var kerevizimin , aslında hep terbiyelerdim ama evde yumurta kalmamıştı işte bu haliyle de çok güzel oldu ama siz terbiye yapın, çok yakışıyor derim :)

İyi haftalar diliyorum..

Afiyet olsun...

0 Responses to "Zeytinyağlı Kereviz"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...