- Kereviz Bitkisi:Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A, B ve C vitaminleri ile başta fosfor olmak üzere çinko, bakır, mangan ve selenyum minerallerini içerir. Besin değeri ve faydası bakımından Allah'ın bir lütfü olan bu bitki pek çok hastalığa iyi gelir.
- Kerevizin Faydaları:
- Uyarıcıdır.
- Kandaki stresi hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu giderir.
- Vücudu kuvvetlendirir.
- İştah açıcıdır.
- Ağız kokusunu giderir.
- Öksürüğü keser.
- Kanı temizler.
- Karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir.
- Sivilceleri azaltır.
- Gaz söktürücüdür.
- Böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Yüksek tansiyon, şeker ve prostat hastalarına faydalıdır.
- Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.
- Mideyi kuvvetlendirir.
- Ağrıları giderir.
- Cilde tazelik ve parlaklık verir.
- Unutkanlığa karşı faydalıdır.
- Anne sütünü arttırır.
- Romatizma ve gut şikâyetlerini azaltır. (alıntı)
Önyargıları birtarafa itin ve harika lezzetten kendinizi mahrum bırakmayın derim ve böylesi uzun bir listenin ardından benim , Sezanur'un ve eşimin (sebze yemeklerine alışıyoruz yavaş yavaş...) bayılarak yediğimiz kereviz yemeğimin tarifini iftiharla sunarım...
Malzemeler
- 1kg. kereviz (iri 1 kök)
- 1 baş soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 avuç haşlanmış nohut
- tuz , karabiber
Hazırlanışı
- Kerevizi kabuğunu soyuyoruz,yeşil saplarının dışta olanları atıp içte kalan kısmını 1cm kalınlığında doğruyoruz
- havucu ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
- Soğanı soyup,doğrayıp tencereye alıyoruz,üzerine yağı salçayı ekleyip karıştırıyoruz
- Ardından diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz
- Baharatınıda ekledikten sonra suyunu koyup taşmaması için kapağı aralık bırakıyoruz.
- 20 dk sonra patateslerden birini alıp çatalla ezilip ezilemdiğini kontrol ediyoruz
- Eğer pişmişse yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp tencereye ekliyoruz...
İyi haftalar diliyorum..
Afiyet olsun...
0 Responses to "Zeytinyağlı Kereviz"
Yorum Gönder