MALZEMELER
- 3Yufka
- 4 su bardagi seker
- 3,5 su bardagi su
- 2 su bardagi ceviz (cevizin miktari arzuya göre degisir)
- yarim limonun suyu
- 4 kasik kadar yag
- 500 gr. kadayif
HAZIRLANISI
Yagi önce hafif sadece eriyecek kadar tavada isittim.Diyer yandan derin bir kapin icinde kadayifleri harmanladim ve erittigim yag ile kadayiflari ovdum.Yufkayin bir tanesini mutfak tezgahina serdipüzerine kadayifleri hertarafina yaydim,kadayifin üzerine de ezilmis cevizleri serptim. Yufkadan tutum rulo seklinde sarip 3 parmak genisliginde keserek parcalara bölünür ve tepsiye dizilir. Kadayiflar firinda kizarincaya kadar pisirilir. Baska bir tencereye su ,toz sekeri ve limon kaynatilir ,serbeti icin. Kadayiflar pistikten sonra findan alinir ve sogumus serbet kadayiflarin üzerine dökülür.Soguyup dinlendikten sonra servis yapilir. Ama bir gün dinlendikten sonra daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
0 Responses to "YUFKALI KADAYIF"
Yorum Gönder