kestanli kornet (9 sair buklesi icin)
-250 gr. milföy hamuru
-200 gr sekerli kestane püresi*
-bir su bardagi su ve firca
-bir kase toz sekeri
hamuru merdane yardimi ile actiktan sonra pizza bicagi ile 2-3 cm kalinlikta uzun seritler halinde kesiyoruz,firca ile hafif nemlendirip kaliplara sardiktan sonra toz sekerine bulayip tepsiye diziyoruz.
önceden isitilmis 225 derecelik firinda sekerler karamelize olana kadar pisirip,sogumasini bekledikten sonra kalibindan cikariyoruz ve bardak yardimi ile kestane pürelerini dikkatlice icine yerlestiriyoruz
ev sahibemiz devletsah`a sectigi konu ve zahmetleri icin tessekkür ediyor,herkese hayirli günler diliyorum..
*isvicrede olup denemek isteyenler icin : bir kac kestane püresi denedikten sonra aromasi ve tadi ile en iyisinin coop ta oldugunu düsünüyorum.
0 Responses to "Kestaneli Kornet"
Yorum Gönder