TAVUK SIS

Author: LUGAS // Category:

MELZEMELER
  • Tavuk gögsü
  • 125 gr. yogurt
  • 1 dis sarimsak (ezilmis)
  • tavuk gril baharati
  • 2 yemek kasigi yag

HAZIRLANISI

Tavuk gögsü kare seklinde dogranir. Tavuk eger buzluktan cikarildiysa tam buzu cözülmeden kare seklinde dogranirsa sonuc olarak daha iyi görüntü ortaya cikar. Dogranmis tavuk gögsünü yaglanmis sislere dizilir ve bir kenarda bekletilir. Diyer yanda yogurt sarimsak ve tavuk baharati karistirilir ve tavuklar bu marine ile hertarafi yaglanir. Sisler marinenin icinde 4-5 saat arada bir cevirerek üzeri kapali bekletilir. Daha sonra isteyen grilde isteyen firinda her bir tarafi 4-6 dak. kadar kizarincaya kadar pisirilir. Pistikten sonra etin kurumamasi icin isteyen biraz erimis yag tavuklara sürebilir. Patates veya pilav ile servis yapilabilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "TAVUK SIS"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...