Bu akşamki iftar menümüz tarhana çorbası ve tavşan içi ile ayrandı..Bana o kadar normal geliyordu ki tavşan içi yemek ve yapmak..Taki msn de Halenzem bu akşam ne yediniz diye sorana kadar..:)Bende bilirmisin bilmem ,yufkalı bulgurlu tavuklu bişi dedim..Aaaa dedi onun aslı tavşanla yapılır..Nefis bişi olur bilmem mi..Sonrasında ise beni yayınlamam için ikna etti.Ben bilirim ama herkeste bilsin ,kesin yayınlamalısın bu yemeği dedi.Son kalan bir tabağında kısmeti bloglarda reklam olmakmış..Hadi bakalım buyrun sizler için iftarda çeşit çeşit yemek derdi olmadan tek başına ana öğün olabilecek tavşan içinin tarifine:)
MALZEMELER..
1 Tavuk
5 tane Kuru yufka (biz evde açtık)
1 bardaak Pilavlık bulgur
200 gr kadar tereyağı
Tuz isteğe göre sarımsak.
YAPILIŞI
Tavuk bol suda haşlanır..Etleri didiklenir..Bir bardak kadar bulgur tavuk suyuyla ve bir kaşık tereyağıyla pişirilir..Didiklenen tavukla karıştırılır..Tepsiye 1 tane kuru yufka kırlır..Üzerine tavuk bulgur karışımı dökülür..Sırayla 3 veya 4 kat bu şekilde dizilir..En sonda geriye kalan tavuk suyunun içine 100 gr kadar tereyağı konarak kaynatılır..Kaynanan tavuk suyu tepsimizin üzerine gezdirilir..Çok sulu olmayacak kuru yufkada kalmayacak şekilde!..5 dk dinlendikten sonra yemeğimiz servise hazırdır..İsteğe göre tereyağı küçük tavada ertilip sarımsak rendelenerek içinde öldürülür..Tavşan içinin üzerine gezdirilir..Bir bardak ayranla nefis yemeğimiz afiyetle yenir..Hayırlı iftarlar.
0 Responses to "TAVŞAN İÇİ"
Yorum Gönder