SUSAMLI KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE

Author: LUGAS // Category:



Bu kurabiyeyin tarifini Hale arkadaşımdan aldım.İlk yediğimde ballı çıtıra benzettim ve çok beğendim.Benim gibi beğenen arkadaşlarım la birlikte bir anda kendimizi tarif yazarken bulduk:).Bu güne kadar yediğim en leziz kurabiyeydi diyebilirim.Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.Aslında bu kurabiye Ayşe Tüter'e ait kumru kurabiyeymiş. Bu şekilde google da aradığımda malesef bulamadım. Bu kurabiyeye yakın bir tarif de bulamadım.Kısacası iyiki arkidişimden tarifi almışım:)
Burdan hem tarif için hemde diğer nefis mamalar için kendisine teşekkür ediyorum.
MALZEMELER
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı kuşüzümü
aldığı kadar un.
Üzeri için;
1 yumurta akı ve 1 bardak kadar susam
YAPILIŞI
Kuş üzümünün üzerine sıcak su ilave edip 1 saat kenarda bekletiyoruz.Daha sonra suyunu süzüyoruz.Margarin şeker elle iyice mıncıklanır.Yumurta sarısı ve diğer malzemeler ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde edilir.Ben kalıp kullandım ama siz eğer isterseniz elinizde uzun uzun (köfte gibi) şekiller verip önce yumurta akına sonrada her bir tarafını susama bulayıp fırın tepsisine dizin. Hamur bitene kadar bu şekli veriyoruz pişiriyoruz.Üzerinin iyice kızarmalarını sağlayın. Fırından çıktıktan sonra biraz yumuşak oluyor ,soğumalarını bekleyin ve çıtır çıtır bir kurabiye elde etmiş olun afiyet olsun.
Dip not :mutlaka deneyin;)
Sevgilerimle

0 Responses to "SUSAMLI KUŞÜZÜMLÜ KURABİYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...