SICAK TAHİN HELVASI

Author: LUGAS // Category:
helva 2 sofraozlemi


Bugünkü iftar menümüz çorba salata vezarmış balıktı.Hal böyle olunca yanındaki tatlımızda tahin helvası olmalıydı.Bende tahin helvasını balık restorantlarında verildiği gibi yapmak istedim. Denedim harika oldu..Tahinli tatları sevenler için mükemmel diyebilirim.Dışarıda yenenlerden ise hiç bir farkı yok üstelik yapımıda çok kolay......

Bu arada bana ve Halenze Öçlemime analytics hakkında sorular soruyorsunuz..Size linki veriyorum..tıklayıp gerekli bilgileri oradan alabilirsiniz.. http://www.google.com/analytics/tr-TR
bu siteye kaydoluyorsunuz ,kullanıcı adı ve şifreniz blogspota giriş yaptığınız kullanıcı adı ve şifrenizle aynı olması gerekiyor. http://hasanyilmaz.net/google-analytics-kurulumu/ bu adresde size kurmada yardımcı olacak bilgiler var.

helva sofraozlemi

MALZEMELER

300 gr kadar tahin helvası

1 çay bardağı süt

3 ,4 damla limon suyu

1 kaşık tereyağı

isteye bağlı fındık veya ceviz.

YAPILIŞI

Tahin helvamızı bir kabın içinde sütle birlikte eziyoruz..Biraz bizi zorluyor ama, yinede kolay yumuşuyor..İçine limon suyunu sıkıyoruz..Bir kaşık tereyağınıda katıyoruz..Karıştırıyoruz..Fırın ısısına dayalı kaplarda ,yada benim gibi güveçte pişirebilirisniz..İster tek kişilik güveçlerde ister büyük bir güveçte helvamızı paylaştırıp ,önceden ısıtılmış fırınımızın en üst gözünde 20 dk pişiriyoruz..Sonrasında yanında balık ve salatamızla soframızda afiyetle yiyoruz..

0 Responses to "SICAK TAHİN HELVASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...