ŞEKERPARE
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
3 çorba kaşığı irmik
125 gr. tereyağı (yumuşak)
yarım bardaktan biraz fazla pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için fındık
Şurup için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
YAPILIŞI
Önce şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım.Kaynadıktan sonra ,limon suyunu sıkalım,15 dk kısık ateşte koyulaşana kadar kaynasın.Şerbetimiz hazır olsun.Fırını 170 dereceye ayarlayın. Tereyağ ile pudraşekerini ve yumurtayı çırptıktan sonra diğer tüm malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve tepsiye yerleştirin. Hamur yağlı olduğu için tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Fındıkları da üzerlerine yerleştirip 30 dakika kadar pişirin.Tatlı piştikten sonra ilk sıcaklığının çıkmasını 10 dk. bekleyelim.Sonra ılık olan tatlıya ılık şerbetimizi dökelim.Tatlı şerbetini emip soğuduktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun...
0 Responses to "ŞEKERPARE"
Yorum Gönder