SEBZELI MUSAKKA

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • Kiyma
  • Patlican
  • Patates
  • Kabak
  • Yesil biber
  • Sogan
  • Maydanoz
  • Salca
  • Sarimsak
  • sivi yag
  • pul biber

HAZIRLANISI

Patlican,patates ve kabak orta büyüklükte kare seklinde dogranir yikanir,kagit havlu ile kurulanir ve kizgin yagda kizartilir,kizardiktan sonra süzgecli kepce ile yaglari süzülerek alinir.Kiyma tavada suyunu cekinceye kadar orta ateste pisirilir ve ardindan yag ve dogranmis soganlar eklenir.Soganlar öldükten sonra salca ve baharatlar eklenir cok az su döktükten sonra biraz pisirilir.Pistikten sonra maydanoz eklerni karisir ve firin tepsisine dökülür ve üzerine kizarmis sebzeler dagitilir.Sebzeleri parcalanmadan karistirip firina sürülür.Sebzeler kizardiktan sonra pismis demekdir,firindan alinir mesela princ pilavu ile servis yapilabilir.Afiyet olsun

0 Responses to "SEBZELI MUSAKKA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...