Malzemeler
Mutfak Zorluk 1Süre 40 dk.Kaç Kişilik 18Yöntem 3-4 kg küçük körpe salatalık
5-6 Dal kereviz yaprağı
1 Baş sarmısak
1 Adet limon
1 Demet dereotu
2-3 Adet defne yaprağı
1 Litre su
6 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
Mutfak Zorluk 1Süre 40 dk.Kaç Kişilik 18Yöntem 3-4 kg küçük körpe salatalık
5-6 Dal kereviz yaprağı
1 Baş sarmısak
1 Adet limon
1 Demet dereotu
2-3 Adet defne yaprağı
1 Litre su
6 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Taze, sert, aynı boydaki salatalıkları iyice yıkayıp temizleyin.
- Temiz bir iğneyle birkaç yerinden delin.
- Kavanozun dibine birkaç dal kereviz yaprağı yerleştirin ve bunun üzerine de iki ince limon dilimi koyun.
- Salatalıkları sıkıca yeşleştirin.
- Aralarına sarmısak dişlerini, defne yaprağını ve kereviz yaprağını sıkıştırın.
- İnce limon dilimlerini dıştan görülecek şekilde kavanozun kenarlarına yerleştirin.
- Yerleştirme işlemi bitince, 1 litre suya (kaynatılmış ve kireçsiz) 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak salamura suyunu hazırlayın.
- Tuz iyice eridikten sonra kavanoza dökün.
- Eğer su salatalıkların üzerini örtmediyse aynı şekilde tuzlu su hazırlayıp, salatalıkların üstünü örtecek kadar tuzlu su koyun.
- Salatalıkların üzerini defne yaprakları ve dereotuyla örtüp kavanozun kapağını kapatın.
- Oda sıcaklığında 3-4 hafta suyunu zaman zaman savurarak bekletin.
- 3-4 hafta sonra turşunuz hazır hale gelmiş olur.
0 Responses to "Salatalık Turşusu"
Yorum Gönder