Bu tatlının ismini duymama rağmen ,açıkcası ilk defa yedim ve muhteşem ötesi buldum..Size gittiğim günlerden bahsetmiştim ..Toplam ( bişi değil) 4 tane günüm var .Hepsine ayrı ,ayrı yetişmeye çalışıyorum ..Maksat muhabbet olsun.Yemek bahane...Buda eşimin ailesiyle katıldığım bir günden, hatta taze taze bugünden...Sevgili Haticeciğime ait.. Bize bir sofra yetmedi ,iki tane sofra kurdu, sağolsun.. Kalabalık olduğumuz için açık büfe yaptık .Allahım gözüm dönmüş gibiydi , hangisinden yiyeceğime (fazla kibarlık edemeyeceğim) saldıracağıma şaşırdım doğrusu..Canım hepsi nefisti ,ellerine kollarına sağlık..İçlerinden sizin için, en beğendiğimin tarifini yazmaya karar verdim.. Haticenin müsadesiyle ...
Ona rüşvet olarak, yaptığı mamaları meşhur edeceğimi söyledim :))ve sözümde durdum.
Sırasıyla meşhur olmak isteyen menüdeki lezzetler..
Mercimekli köfte
Yaprak sarması
Patates salatası
Kısır
Makarna salatası
Patatesli sigara böreği
Peynirli sigara böreği
Sade poğaça
Sadrazam lokumu
Tavuk göğsü
Çikolata soslu irmik helvası
ve Kek nihayet sonlandı....
Aceleyle kalabalıktan resmi nasıl çektim bilmiyorum, tam sofra hazırlık aşamasındayken, utana sıkıla can havliyle başarmışım bir şeyler...
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak şeker
1paket kakao
1kabartma tozu
1 bardak un
Biraz süt ve hindistancevizi
KREMASI
1 paket kremşanti
1,5 bardak süt
Öneri;
Vanilyalı Krem oleyle denenip daha çok beğenilmiştir. Sizlerede kremşantiden daha çok bunu tavsiye edebilirim...
YAPILIŞI
Önce kek malzemeleri mikserle çırpılır..Yağlanmış fırın tepsisine yayılır..180 deredeki fırında pişirilir. Pandispanya piştikten sonra önce tepsinin uzunluğuna göre 4 e kesilir.. Enlemesinede 5 e bölünür.. Her bir parça dikdörtken şeklinde olmalı..Toplam 20 parça çıkacak..Bu arada krem şanti çırpılır.. Bir parçanın içine şanti sürülüp rulo yapılır..Bu ruloyu önce ılık süte batırıp,sonra hindistancevizine buluyoruz.. Bütün parçalara aynı işlemi uyguluyoruz. Servis tabağına alın,ve buzdolabında dinlendirin sonra bizim gibi afiyetle yiyin..
Sevgiler..
Ona rüşvet olarak, yaptığı mamaları meşhur edeceğimi söyledim :))ve sözümde durdum.
Sırasıyla meşhur olmak isteyen menüdeki lezzetler..
Mercimekli köfte
Yaprak sarması
Patates salatası
Kısır
Makarna salatası
Patatesli sigara böreği
Peynirli sigara böreği
Sade poğaça
Sadrazam lokumu
Tavuk göğsü
Çikolata soslu irmik helvası
ve Kek nihayet sonlandı....
Aceleyle kalabalıktan resmi nasıl çektim bilmiyorum, tam sofra hazırlık aşamasındayken, utana sıkıla can havliyle başarmışım bir şeyler...
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak şeker
1paket kakao
1kabartma tozu
1 bardak un
Biraz süt ve hindistancevizi
KREMASI
1 paket kremşanti
1,5 bardak süt
Öneri;
Vanilyalı Krem oleyle denenip daha çok beğenilmiştir. Sizlerede kremşantiden daha çok bunu tavsiye edebilirim...
YAPILIŞI
Önce kek malzemeleri mikserle çırpılır..Yağlanmış fırın tepsisine yayılır..180 deredeki fırında pişirilir. Pandispanya piştikten sonra önce tepsinin uzunluğuna göre 4 e kesilir.. Enlemesinede 5 e bölünür.. Her bir parça dikdörtken şeklinde olmalı..Toplam 20 parça çıkacak..Bu arada krem şanti çırpılır.. Bir parçanın içine şanti sürülüp rulo yapılır..Bu ruloyu önce ılık süte batırıp,sonra hindistancevizine buluyoruz.. Bütün parçalara aynı işlemi uyguluyoruz. Servis tabağına alın,ve buzdolabında dinlendirin sonra bizim gibi afiyetle yiyin..
Sevgiler..
0 Responses to "SADRAZAM LOKUMU"
Yorum Gönder