Tarif ve fotoğraflar Nazan Ablama aittir. Ellerine sağlık.
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet vanilya (veya 1 limon kabuğu rendesi)
1 adet kabartma tozu
Şerbeti
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çok az limon suyu
Üzerine: Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
* Malzemeyi karıştıralım. Yağlanmış tepsiye (büyük kare borcam olabilir) dökelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Püf noktası:
* Keki fırına atar atmaz şerbeti ocağa koyup kaynatalım. Kaynayan şerbeti ocağın en küçüğüne, en kısık ateşe alalım. Kek pişene kadar soğumaması için burada kaynamaya devam etsin.
* Keki fırından çıkarır çıkarmaz şerbetin altını kapatıp kekin üzerine bekletmeden hemen dökelim.(Kek ve şerbet sıcak olacak)
*Kek şerbeti tamamen çekiyor. Soğuduktan sonra baklama dilimi gibi keselim ve üzerine hindistan cevizi serpelim.
Nazan Abla'nın Not'u:
Şekeri fazla gibi düşünülebilir. Bence tam yerinde oluyor. Ama arzuya göre şeker azaltılabilir.
0 Responses to "Revani"
Yorum Gönder