Revani

Author: LUGAS // Category:

Tarif ve fotoğraflar Nazan Ablama aittir. Ellerine sağlık.

Malzemeler:


4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 adet vanilya (veya 1 limon kabuğu rendesi)
1 adet kabartma tozu

Şerbeti

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çok az limon suyu
Üzerine: Hindistan cevizi

Hazırlanışı:

* Malzemeyi karıştıralım. Yağlanmış tepsiye (büyük kare borcam olabilir) dökelim. Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Püf noktası:

* Keki fırına atar atmaz şerbeti ocağa koyup kaynatalım. Kaynayan şerbeti ocağın en küçüğüne, en kısık ateşe alalım. Kek pişene kadar soğumaması için burada kaynamaya devam etsin.

* Keki fırından çıkarır çıkarmaz şerbetin altını kapatıp kekin üzerine bekletmeden hemen dökelim.(Kek ve şerbet sıcak olacak)

*Kek şerbeti tamamen çekiyor. Soğuduktan sonra baklama dilimi gibi keselim ve üzerine hindistan cevizi serpelim.

Nazan Abla'nın Not'u:

Şekeri fazla gibi düşünülebilir. Bence tam yerinde oluyor. Ama arzuya göre şeker azaltılabilir.

0 Responses to "Revani"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...