MALZEMELER
- Pastanin hamuru icin
- 4 Yumurt
- 3 yemek kasigi sicak su
- 150g seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 100g un
- 100g nisasta
- 2 cay kasigi kabartma tozu
- Pudding
- 1 Paket pudding (Vanilya )
- 40 g. seker ( 3 yemek kasigi )
- 500 ml süt
- Meyveler
- arzuya göre
- Seftali (Kabugu soyulmus),
- kiraz, üzüm,ananas
- (ben kutuda karisik meyve kompostosundan kullandim)
- Jöle
- 1 paket hazir jöle tozu
- 250 ml su
- 2 yemek kasigi toz sekeri
HAZIRLANISI
Yumurtalari mixerle iyice karistirdiktan sonra sekeri ve vanilya tozunu ekleyip 2 dak. karistirin.Un,nisasta ve kabartma tozunu ekleyin karistirin. Pasta formuna ( cap 28 cm )hamuru dökün ve 25-30 dakikada firinda pisirin 170 veya 200 °C. Pudding: 500ml sütü tencerede kaynatmaya baslamadan önce icinden 6 yemek kasigi alip pudding tozuyla karistirin ve daha sonra sütü ocaktan alip karisimi icine dökün ve 1 dak. boyunca karistirarak kaynatin. Ocaktan alin 5-10 dak. bekletin ve pismis hazir bekleyen kek in üzerine dökün ve tasmicak sekilde hertarafina yayin. Daha sonra meyveleri üzerlerine yerlestirin. Jöle: Hazir jöle tozunu 2 yemek kasigiyla karistirip tencerede üzerine 250 ml su döküyorsunuz ve kaynatmaya baslayin karistirarak. Kaynamaya basladiktan sonra ocaktan alip 1 dak. soguduktan sonra meyvelerin üzerine dökün ve sogumaya birakin. Sogduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Responses to "Puddingli Meyveli Pasta"
Yorum Gönder