Hindistan Cevizli Tatlısı

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler:

Hamuru icin;
8 yumurtanın akı
6 yemek kaşığı toz şeker ve 200 gram hindistan cevizi

Kreması için;
300 ml süt
150 gram margarin
100 gram sütlü cikolata
11 adet pötibör bisküvi (biraz ufala)
6 yemek kaşığı şeker
150 gram ceviz (ufak ufak kırılmış)


Hazırlanışı:

Hamuru;
8 yumurta akını mikserle krem şanti kıvamı olana kadar çırpıyoruz. Şeker
ve hindistan cevizi ekleyip güzelce karıştıyoruz. Büyük borcama bu karışımı
yayıyoruz. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz. Üstü
biraz kızaracak.

Kreması;
Bütün malzemeleri tencereye alıyoruz. Kaynamaya başlayınca 8 yumurtanın
sarısını da ekliyoruz ve yine karıştırmayı bırakmadan biraz daha kaynatıyoruz ki
yumurta çiğ kalmasın kalmasın. Pişen kremayı hindistan cevizli hamuru bulunduğu
borcamın üzerine döküyoruz. En üzerine 1 paket krem şantiyi paketin üzerindeki
tarife göre süt ile yapıyoruz. 3 katlı bir tatlı oluyor. Buzdolabında 2-3 saat
bekletiyoruz. Soğuk servis et. Afiyet olsun.

Tarif Nilüfer Çekmeci Demirci’ye aittir. Ellerine sağlık.

0 Responses to "Hindistan Cevizli Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...