Bugün anneciğim, ablacık ve abicik bize geldi. Uzun süredir görüşememiştik. Onlara çok sevdikleri kısırımdan yaptım. Çay sofralarının değişmez demirbaşı kısırım, bu sefer görücüye çıkacağı için biraz süslendi :)
Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme)
1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme)
1 adet kuru soğan
3-4 adet domates
10 dal taze soğan (ince doğranmış)
1 bağ maydanoz (kıyılmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağından az zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi (kühne marka kullandım çok ekşi olduğu için 2 çorba kaşığı yeterli geldi.)
İsteğe bağlı limon suyu
İsteğe bağlı kornişon, ya da taze salatalık
Hazırlanışı:
Bulguru iki kere kaynar su ile yıkayıp süzüyoruz. Kapalı bir kapta kabarmaya bırakıyoruz. Kuru soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Salçayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Salçalı kuru soğan ve domatesleri de bulgura ekleyip güzelce yoğuruyoruz. Baharatları, tuzu, zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip karıştırıyoruz. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyip karıştırıp servis yapıyoruz. Ben ekşili sevdiğim için limon suyuda ilave ediyorum. Baharat eklemesini damak zevkinize göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 Responses to "Kısır"
Yorum Gönder