Sofra Dergisi Şubat 2010 sayısından uyarlanmıştır.
Malzemeler:
2.5 su bardağı kepekli un
10 gr yaş maya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için susam,anason vs. yumurta akı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp 4-5 dk yoğuruyoruz. Hamuru nemli bir bezle örtüp 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle tezgahta çubuk şeklini veriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğimiz galetaların üzerine yumurta akı sürüp susam, anason veya değişik baharatlar serpiyoruz. 170 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun
0 Responses to "Kepekli Galeta"
Yorum Gönder