KARAORMAN PASTASI

Author: LUGAS // Category:

Bu pastayi canim yigenim Azra yapti, cokta lezzetli olmustu. Bende dayanamadim hemen resmini cektim :)Ellerine saglik canim benim. Bu pastanin ekmegi cikolatali kakoulu olur ama Azra böyle yapmak istemis.Ama ben orjinal tarifi yazdim. Azracim böyle pastalarin devamini bekliyorum;))
MALZEMELER

Hamur icin:

  • 140 g Cikolata bitter-kurvetür
  • 75 g Margarin
  • 6 Yumurta
  • 180 g Seker
  • 100 g Un
  • 50 g Speisestärke
  • 2 cay kasigi Kabartmatozu
  • 800 g Kiraz (Kavanozda cekirdeksiz kiraz)
  • 500 ml Kiraz suyu (kirazlari süsdükten sonra suyu ayrilir)
  • 4 yemek kasigi nisasta
  • 2 yemek kasigi seker
  • 100 ml Kiraz suyu
  • 800 ml Krema
  • 3 pck. Vanilya sekeri
  • 16 Kiraz
  • 100 g bitter-cikolata (rendelenir)

HAZIRLANISI

Cikolata kurvetür ile margarin acmadan sicak suda eritilir. Yumurtalar sarisi akindan ayrilir ve aki mikserle cirpilir. Sarisida seker ile cirpilir ve daha sonra kuvertür ile karistirilir. Un,nisasta ve kabartmatozu yumurta akinin üzerine elenir,yavasca karistirilir. Hamuru firin kagidi serilmis pasta kalibin icine konur,üzeri esit miktarda düzeltilir. Önceden isitilmis firinda 175 °C de yaklasik 40-45 dak. pisirilir. Hamur pistikten sonra sogumasi icin bir kenarda bekletilir. Kek soguduktan sonra ortadan iki defa kesilir,3 dilime ayrilir. Kirazlar kavanozdan alinip suyu süzülür. Nisasta sekere eklenir ve biraz kiraz suyu ile karistirilir. Arta kalan kiraz suyu kaynatilir ve nisasta eklenir, karistirarak devam kaynatilir. Daha sonra kirazlar eklenir ve biraz sogutulur. Kekin altaki ve orta kattaki dilimi ayirdigimiz 100 ml kiraz suyu ile islatilir.Kiraz harcinin yarisi alttaki dilimin üzerine dagitilir. Krema vanilya ile cirpilir. Altaki kekin üzerine daha dogrusu kirazlarin üzerine kremadan biraz alip esit miktarda dagitilir. Ikinici dilim üzerine kapatilir ve ayni islem tekrarlanir.Ücüncü dilimide üzerine kapadiktan sonra kiraz suyu ile islatilir. Pastanin her tarafi krema ile kapatilir. Biraz krema kenara ayrilir daha sonra süslemesi icin. Patanin üzeri rendelenmis ciklota parcalari ile süslenir. Arta kalan krema,krema sikacaginin icine doldurulur ve pasta üzerinde süsleme yapilir. Her dilimin üzerine bir kiraz gelecek sekilde kirazlar yerlestirilir. Buzdolapta dinlendikten sonra servis yapilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "KARAORMAN PASTASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...