Malzemeler:
1.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Biraz limon suyu
Hazırlanışı :
Tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğuruyoruz. Form verip yaglanmış tepsiye diziyoruz. (Nilüfer, şekerpare gibi yapıp yuvarlamış tam 12 parça çıkmış, ama isteğe göre daha küçük te yapılabilir.)
Fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hamur sıcak, şerbet soğuk iken şerbetliyoruz. Afiyet olsun.
1.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Biraz limon suyu
Hazırlanışı :
Tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğuruyoruz. Form verip yaglanmış tepsiye diziyoruz. (Nilüfer, şekerpare gibi yapıp yuvarlamış tam 12 parça çıkmış, ama isteğe göre daha küçük te yapılabilir.)
Fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Hamur sıcak, şerbet soğuk iken şerbetliyoruz. Afiyet olsun.
0 Responses to "İrmik Tatlısı"
Yorum Gönder