HÜNKAR BEGENDI

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER
  • 400 gr. kuzu kusbasi
  • 4 adet patlican
  • 1 adet orta boy kuru sogan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 1 adet limon
  • 75 gr. margarin
  • 1 cay kasigi muskat
  • karabiber
  • tuz
  • Besamel sos icin:
  • 500 gr. süt
  • 1,5 fincan un
  • 1/4 paket margarin

HAZIRLANISI

Patlicanlari bir catal veya bicak yardimi ile bir kac yerinden deliyoruz . Isteyen közler isteyende siviyagda yumsayincaya kadar pisirilir. Bir tencereye margarin konup eritilir ve icine soganlar eklenir. Tencerede soganlar pembelesinceye kadar pisirilir. Isteyen yesil biberde ekleyebilir,ben öyle yaptim. Kusbasi dogranmis etlerde tencereye ilave edilir ve etler suyunu salip kizarincaya kadar kavrulur. Etler kivama geldikten sonra salcasini, baharatini ilave ederek karistirilir. Yeterince sicak su ilave edip etlerin pismesi saglanir. Pisirdigimiz patlicanlarin kabuklarini incecik soyup, icinde limonlu su olaran ibr kapta soyma islemi bitene kadar bekletilir. Sonra bir tokmak veya robot yardimiyla püre haline getirelim. Baska bir kapta,unu margarin yaginda sarartmadan kavurup, icine sütü ilave edelim. Boza kivamina gelinceye kadar pisirip, icine püre yaptigimiz patlicanlari katalim. Muskat, yeterince tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirip, muhallebiden daha koyu kivama gelinceye kadar pisirelim. Servis tabagina, 1 porsiyon kadar pisirdigimiz begendiden koyup, ortasina da 5-6 tane pisirdigimiz etten koyalim. Daha önceden, firinda pisirdigimiz domatesler ve sivribiberler ile süs yapabilirsiniz. Sicak servis yapilir,afiyet olsun.





0 Responses to "HÜNKAR BEGENDI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...