Author: LUGAS // Category:
pasta
Malzemeler: | 125gr. (1 çubuk) tereyağı veya margarin) | | 1/2 su bardağı kahverengi seker | | 1/4 su bardağı toz şeker | | 1 yumurta (oda sıcaklığında) | | 1 yemek kaşığı su | | 2 su bardağı ince rendelenmiş havuç (yaklaşık 3 orta boy) | | 1 + 1/4 su bardağı un | | 1 tepeleme cay kaşığı kabartma tozu | | 1 cay kaşığı karbonat | | 1 cay kaşığı tarçın | | 1/4 cay kaşığı (cay kaşığı ucuyla) varsa net met(hint ceviz) | | 1/2 cay kaşığı tuz | Yapılışı: -
Fırınınızı 350F (175C) dereceye getirip ısıtın. 12lik muffin kek Kalıbınızı yağlayıp hazır hale getirin. (resimdekiler 24'luk mini silikon muffin kalıbı ile yapılmıştır) -
Mikserle oda ısısındaki yağı ve sekeri iyice krema gibi olana kadar çırpın. -
Yumurtayı ve suyu ilave edip tekrar çırpın. -
Rendelenmiş ilave edip spatula veya tahta kaşıkla karıştın. -
Üstüne un, kabartma tozu, karbonat, baharatları ve tuzu birlikte eleyip karıştırın. -
Kaşık yardımı ile hazırladığınız muffin kalıbına hamuru paylaştırın. -
Fırına koyup ustu kızarıp kurdan testini yaptığında temiz çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakika (mini 24'luk kalıplarda daha az pişme suresi |
0 Responses to "HAVUÇLU MUFFIN"
Yorum Gönder