Kimileri havuç ve tatlı ikisi bir arada nasıl olur diye düşünebilir. Ancak, yerken çok önyargılı olduğunu anlayacaktır. Ayrıca, söylemediğiniz takdirde içinde havuç olduğu anlaşılmıyor :)
Malzemeler:
Yarım kilo havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket pötibör bisküvi
1 kaşık margarin
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Süslemek için :
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları rendeleyin. Şekerle beraber bir tavada sularını salıp çekene kadar pişirin. Havuçlar biraz soğuyunca irice parçalanmış bisküviyi, margarini, cevizi, vanilyayı ve tarçını ekleyip yoğurun.
Havuçlu karışımdan parçalar alın. Yuvarlayıp toplar yapın. Bu topları hindistan cevizine bulayarak servis tabağına yerleştirin.
Dondurucuda yarım saat bekletip buzdolabına alın. Yaklaşık bir saat sonra servise hazırdır.
Nazan ablacığım, havuç toplarını yapmış ve fotoğraflamış. Evimiz yakın olsa gidip yiyecektim.
Havuca bayılırım çünkü. Seyirlik bile çooook lezzetli görünüyor. En kısa zamanda yapmam lazım. Bu aralar tatlı krizindeyim :)
0 Responses to "Havuç Topları"
Yorum Gönder