HANIM GÖBEĞİ&(HALKA TATLISI)

Author: LUGAS // Category:
hanım göbeği 002



Bu tatlıyı görür görmez vurulmuştum:)..Papatya prensesim de gördüm ,sonra tarifin ilk sahibi Banu ya gittim..O gün yapamazdım.Evde yemek üzere tatlımız vardı..Ama tatlı bitince ilk işim bu tatlıyı denemek oldu..Püf noktalarına uyulması gereken bir tatlı ..Eğer oruç tutuyorsanız benim gibi, sizi birazda zorluyor..Profiterol yapanlar varsa ,ne demek istediğimi anlayacaklar.. Üstüne üstlükte fırınlamıyoruz ocaktazartıyoruz..Böle anlatınca gözünüz kormasın.. Bence herşeye değiyor..Bakmayın ben, oğlanı okula getirip götürüyorum. Bide üstüne kendim kursa gidiyorum..Oruçluda olunca beni çok yordu..Ama bir çırpıda ,ilk iftarda tatlı bitti..Nasıl anlatıyım kızartma bir tatlı olduğu halde tam tersi çok hafif ..Kızartırken fazla yağı emmiyor ..Lafın özü çok nefis kesinlikle denenesi bir tarif..Hepinize tavsiyelerimi sunuyorum..

MALZEMELER:

125 gr margarin

1,5 su bardağı su

2 su bardağı un

Ayrıca 3 yumurta

Şerbet:3 su bardağı seker

2,5 su bardağı su

1 tatlı kasığı limon suyu

YAPILIŞI:

Su şeker karıstırılır kaynatılır ,kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. Limon suyu eklenir karıstırılır. Kenara alınır soğuması beklenir.Tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. Kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir.Soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir ,biraz dinlendirilir.El hafif sıvı yağ ile yağlanır. Cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla bastırılır sekii verilir. Tezgaha dizilir.Teflon vb. geniş bir tavaya sıvı yağ boşaltılır. Isıtılmaz soğuk yağın içine tatlılar dizilir. Ocağın altı yakılır. Orta ateste arada tavayı sallayarak arkalı önlü nar gibizarana kadar pişirilir. Soğuk şerbete atılır. Şerbeti çekince servis yapılır.Afiyet olsun...

0 Responses to "HANIM GÖBEĞİ&(HALKA TATLISI)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...