MALZEMELER:
125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
Ayrıca 3 yumurta
Şerbet:3 su bardağı seker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kasığı limon suyu
YAPILIŞI:
Su şeker karıstırılır kaynatılır ,kaynayan serbetin altı bıraz kısılır kıvama gelene kadar kaynatılır. Limon suyu eklenir karıstırılır. Kenara alınır soğuması beklenir.Tencereye su ve yağ eklenir kısık ateste yağ eriyene kadar beklenir. Kaynamaya yakın un ilave edilir tahta kaşıkla 5 dakika helva yapar gibi karıstırılarak pisirilir.Soğuyunca içine yumurtalar teker teker eklenerek yedirilir ,biraz dinlendirilir.El hafif sıvı yağ ile yağlanır. Cevizden biraz büyük parçalar koparılır yuvarlanır ortası parmakla bastırılır sekii verilir. Tezgaha dizilir.Teflon vb. geniş bir tavaya sıvı yağ boşaltılır. Isıtılmaz soğuk yağın içine tatlılar dizilir. Ocağın altı yakılır. Orta ateste arada tavayı sallayarak arkalı önlü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Soğuk şerbete atılır. Şerbeti çekince servis yapılır.Afiyet olsun...
0 Responses to "HANIM GÖBEĞİ&(HALKA TATLISI)"
Yorum Gönder