GALETA UNLU POĞAÇA

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:
250.gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Tuz

İç Malzeme: (İstediğiniz herhangi bir iç kullanabilirsiniz)
4 adet patates
1 çay bardağı süt
100-150gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber

Üzeri İçin:
2 yumurta akı
Galeta unu
Dereotu
Toz kırmızı biber

Malzemeyi katıp güzelce yoğurun. Hamur dinlenirken haşladığınız patatesleri süt ve tuz, karabiberi ekleyerek püre haline getirin. İçine ezdiğiniz beyaz peyniri katın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içine yassı, yuvarlak bir şekil verin. İç malzemeden koyup kenarları güzelce birleştirin. Yuvarlayarak francala şekli verin. Önce yumurta akına sonra da galeta ununa bulayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizip bir bıçakla küçük ve derin bir çizik atın. (İsterseniz bu yarığa uzunlamasına dörde böldüğünüz kokteyl sosis koyabilirsiniz) 180 derece fırında 45-50dk. kadar pişirin. Poğaçalar pişince üstlerine kırmızı biberle karıştırdığınız dereotu koyarak servis yapın.

0 Responses to "GALETA UNLU POĞAÇA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...