EZO GELİN ÇORBASI

Author: LUGAS // Category:
Kış bitmek üzereyken son çorbaları yapmak lazım. Eee bir Antepli olarak hemşerim Ezo Gelinin çorbasını tariflerimize katmamak olmazdı...


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
5-6 bardak et suyu (kemik suyu ya da sadece su da kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur (koymayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı
limontuzu ya da 2 yemek kaşığı limon suyu
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber, nane

Yıkadığınız mercimekleri, pirinci, bulguru ve sarımsakları et suyunda iyice haşlayın. Sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. Mercimekler, pirinçler iyice açılınca suda erittiğiniz salçayı ve tuz, karabiberi ekleyin. (İsterseniz malzemeyi süzgeçten ya da blendırdan geçirin, çok yoğun olduysa ara ara sıcak su ekleyebilirsiniz ) Limontuzunu eritip ekleyin. Zeytinyağında incecik kestiğiniz soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kırmızı biber ve naneyi ekleyip altını kapatın ve çorbaya ekleyin.

0 Responses to "EZO GELİN ÇORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...