EKMEK TATLISI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 12 dilim tost ekmegi
  • 2 yumurta
  • 1 cay bardagi süt
  • siviyag (kizartmak icin)
  • bir tutam tuz
  • Serbet icin:
  • 1.5 su bardagi tozsekeri
  • 1.5 su bardagi su
  • 1 corba kasigi limon suyu

HAZIRLANISI

Serbet icin tencerede sekeri ve suyu koyup kivama gelinceye kadar kaynatin.Sonra limon ekleyim bir tasimlik daha kaynattiktan sonra ocaktan alip sogmaya birakin.Diyer yandan baska bir tabakta yumurtalari cirpin ve sütle tuzu ilave edin iyice karistirin.Tavada siviyagi kizartin.Ekmekleri sütlü karisima her iki tarafinida bulayip tavada ki yagda kizartin.Her iki tarafida kizarditan sonra tavadan alirken iyice süzüp ondan sonra soguk serbetin icerisine birakin.Serbetini cektikten sonra ister tek ister iki ekmek üst üste koyarak(isteyen arasina ceviz ezmesi veya kaymagi sürebilir) üzerine kaymak veya ceviz,findikla süzleyebilirsiniz.Afiyet olsun

0 Responses to "EKMEK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...