Bademli Tavuk Çorbası
Author: LUGAS // Category:Bademli Tavuk Çorbası
Malzemeler:2 adet tavuk but (kemikli)
1 limonun suyu
1.5 yemek kaşığı un
3 çorba kaşığı tel şehriye
6 bardak su
1 avuç badem
Karabiber, tuz, toz zencefil,karabiber
Hazırlanışı:
6 bardak suda kemikli tavuk butlarını haşlıyoruz. Haşlanmış buttaki etleri kemiğinden ayırdıktan sonra bu etleri ve bademleri rondodan geçiriyoruz (İyice parçalanmalı). Limon suyu, un, tuz, çok az karabiber ve zencefili karıştırdıktan sonra tavuk suyunun içine ekliyoruz. Parçalanmış tavuk eti , badem karışımını ve tel şehriyeyi de tencereye koyuyoruz. 10 dk. kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
güzel çorba deneyeceğim