Author: LUGAS // Category:
et,
yoresel
3 patlıcan
400 gr kıyma
2 kuru soğan
1 diş sarımsak
400 gr doğranmış domates
2 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
Peynir sosu:
25 gr margarin
400 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı rende peynir
Tuz, karabiber
1 yumurta
Patlıcanları 1 cm lik dilimler halinde kes. Biraz tuzla ve sularını salmalarını bekle. Kağıt havlu ile kurula. Sıvı yağda hafif kızart. (Hafif olması istenirse, patlıcanlar kızartılmadan kıyma ve soğan kavrulduktan sonra tencereye eklenip pişirilebilir.) Soğanları doğra ve yağda sotele. Kıymayı ekle ve kavur. Sarımsağı ez ve domates, salça ve baharatlarla beraber tencereye ekle ve kapağı örtülü şekilde 15 dakika kaynat. Bir başka tencerede yağı erit ve unu ekle. Uzerine yavaşça sütü katarak koyulaştır. Rende peyniri ekleyerek karıştır. Baharatlarını ve yumurtayı kat. Patlıcanları ve kıyma sosunu bir fırın kabına boşalt ve üzerine peynirli sosu dök. 200 C° de yaklaşık 35-40 dakika pişir.
0 Responses to "yunan usulü musakka"
Yorum Gönder